[libav-tools] avprobe assertion failure question

Luca Barbato lu_zero at gentoo.org
Tue Oct 22 19:00:14 CEST 2013


On 20/10/13 22:58, Torsten Sadowski wrote:
> Hello,
> 
> I am trying to play a webcam stream (rtsp, h.264) over libav. The webcam seems to be rather buggy but works with vlc/live555. I need libav because I want to use zoneminder. I think I figured out rtsp but could someone tell me what goes wrong here:
> 
> rtsp://192.168.130.152:554/live/av0?user=admin\&passwd=admin
> avprobe version 9.10, Copyright (c) 2007-2013 the Libav developers
>   built on Oct 18 2013 23:23:24 with gcc 4.7 (Ubuntu/Linaro 4.7.3-1ubuntu1)
>   configuration: --prefix=/home/user/libav/libav
>   libavutil     52.  3. 0 / 52.  3. 0
>   libavcodec    54. 35. 0 / 54. 35. 0
>   libavformat   54. 20. 3 / 54. 20. 3
>   libavdevice   53.  2. 0 / 53.  2. 0
>   libavfilter    3.  3. 0 /  3.  3. 0
>   libavresample  1.  0. 1 /  1.  0. 1
>   libswscale     2.  1. 1 /  2.  1. 1
> [rtsp @ 0x2d79a00] SDP:
> v=0
> o=- 3422425 782967157  IN IP4 192.168.130.152
> s=live
> c=IN IP4 0.0.0.0
> t=0 0
> a=control:*
> m=audio 0 RTP/AVP 8
> a=control:rtsp://192.168.130.152:554/audio0
> m=video 0 RTP/AVP 96
> b=AS:2058
> a=rtpmap:96 H264/90000
> a=range:npt=0-
> a=fmtp:96 profile-level-id=420028;packetization-mode=1;sprop-parameter-sets=Z0IAKOkAoAt3/gAAAwABxIAG3dAAzf5gDYgQlA==,aM4xUg==
> a=control:rtsp://192.168.130.152:554/video0
> 
> 
> 
> avprobe: libavcodec/mpegvideo.c:1519: ff_MPV_frame_start: Assertion `s->pict_type == AV_PICTURE_TYPE_I || (s->last_picture_ptr && s->last_picture_ptr->f.data[0])' failed.
> Core dumped
> 

Would be great if you could reproduce the assert on a dumped stream.
I'll have a look soon.

lu



More information about the libav-tools mailing list