[libav-bugs] [Bug 579] segfault when creating animation from image files...

bugzilla at libav.org bugzilla at libav.org
Thu Oct 24 10:09:32 CEST 2013


https://bugzilla.libav.org/show_bug.cgi?id=579

--- Comment #10 from teracow at yahoo.com.au 2013-10-24 10:09:31 CEST ---
(In reply to comment #8)
> (In reply to comment #6)
> > Sorry, I haven't had a moment to sit and reproduce this crash on any of my
> > setups.
> > 
> > Are you able to and comfortable with attempting to build the Git version of the
> > 0.8 release tree against your local setup?
> > 
> > I noticed this crash is occuring inside x264, and that the version of x264
> > shipping with Kubuntu is over a year old (see
> > http://git.videolan.org/?p=x264.git;a=history;f=x264.h;h=69dce0739cedb6d23224f63b7aef4bcd4d22539d;hb=HEAD
> > , version 123 is from April 2012). This doesn't necessarily mean there isn't
> > something to do on our end, but any help narrowing down the issue would be much
> > appreciated.
> 
> errr... okidokie... I haven't done that before so I might need some learnin'
> time to work out how... I'll have a crack this weekend.

actually, I think I just worked it out... :) So, now I get:
-------------------------------------------------------------------------
$ gdb --args avconv -v debug -r 25 -i "jma-%5d.png" -c:v libx264 -crf 17
"test.avi"
GNU gdb (GDB) 7.6.1-ubuntu
Copyright (C) 2013 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/gpl.html>
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law.  Type "show copying"
and "show warranty" for details.
This GDB was configured as "x86_64-linux-gnu".
For bug reporting instructions, please see:
<http://www.gnu.org/software/gdb/bugs/>...
Reading symbols from /usr/local/bin/avconv...done.
(gdb) run
Starting program: /usr/local/bin/avconv -v debug -r 25 -i jma-%5d.png -c:v
libx264 -crf 17 test.avi
[Thread debugging using libthread_db enabled]
Using host libthread_db library "/lib/x86_64-linux-gnu/libthread_db.so.1".
avconv version 0.8.8, Copyright (c) 2000-2013 the Libav developers
  built on Oct 24 2013 17:56:56 with gcc 4.8.1
  configuration: 
  libavutil    51. 22. 1 / 51. 22. 1
  libavcodec   53. 35. 0 / 53. 35. 0
  libavformat  53. 21. 1 / 53. 21. 1
  libavdevice  53.  2. 0 / 53.  2. 0
  libavfilter   2. 15. 0 /  2. 15. 0
  libswscale    2.  1. 0 /  2.  1. 0
[image2 @ 0x12e2860] Probe buffer size limit 5000000 reached
Input #0, image2, from 'jma-%5d.png':
  Duration: 00:00:02.36, start: 0.000000, bitrate: N/A
    Stream #0.0, 7, 1/25: Video: [0][0][0][0] / 0x0000, 25 fps, 25 tbr, 25 tbn,
25 tbc
File 'test.avi' already exists. Overwrite ? [y/N] y
Output #0, avi, to 'test.avi':
Output file #0 does not contain any stream
[Inferior 1 (process 11687) exited with code 01]
(gdb) quit
--------------------------------------------------------------------------
and I'm stuck again. I'll need to research this output file stream message.

-- 
Configure bugmail: https://bugzilla.libav.org/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are watching all bug changes.


More information about the libav-bugs mailing list