[libav-api] encoding .mp4

Aaron San Filippo aaronflippo at gmail.com
Fri Nov 4 18:11:50 CET 2011


Excellent, thanks! It wasn't obvious to me from the message that this was
an encoder switch, but I guess that makes sense.

-Aaron.


On Fri, Nov 4, 2011 at 9:49 AM, Justin Ruggles <justin.ruggles at gmail.com>wrote:

> On 11/04/2011 10:27 AM, Aaron San Filippo wrote:
>
> > Hey all, I'm trying to encode a video with audio in the .mp4 format,
> > using avconv from the commandline, using a recent win32 build.
> >
> > I'm getting an error telling me that the 'aac' format is experimental
> > and that I should use '-strict experimental' if I want to use it.
> > However adding this switch doesn't fix the problem, at least with the
> > switches I'm using.
> >
> > Is there a workaround for this - perhaps a different audio encoder I
> > can/should use with this format?
> >
> > My complete command line:
> >
> > avconv -strict experimental -i Audio.wav   -pix_fmt bgr24 -s 640x480 -f
> > rawvideo -r 25.5 -i RawMovie -vcodec libx264 -y -vf "vflip" movie.mp4
>
> order matters. in this case you need to put -strict experimental on the
> output side, after your inputs.  it's the encoder that is experimental.
>
> -Justin
> _______________________________________________
> libav-api mailing list
> libav-api at libav.org
> https://lists.libav.org/mailman/listinfo/libav-api
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.libav.org/pipermail/libav-api/attachments/20111104/643cb9d3/attachment.html>


More information about the libav-api mailing list